Українська мова
Форма входу
Календар новин
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Пошук
Друзі сайту
Статистика
опитування
Куди Ви будете вступати?
Всього відповідей: 196
Розділи новин
Ірина Фаріон [3]
Мовознавець з великої букви.
Микола Зубков [2]
Титан українсько-російської лінгвістики
П'ятниця, 29.03.2024, 14:15
Головна » 2010 » Лютий » 4 » Львівський суд саботує розгляд справи щодо порушення мовного законодавства?
Львівський суд саботує розгляд справи щодо порушення мовного законодавства?
16:03

Львівський портал / 02.02.2010 11:02
Окружний адміністративний суд міста Львова зриває розгляд справи за позовом депутата Львівської обласної ради Ірини Фаріон до Територіального органу Держспоживстандарту у Львівській області – управління у справах захисту споживачів та прокуратури м. Львова про визнання протиправною бездіяльність суб’єктів владних повноважень та зобов’язання суб’єктів владних повноважень до вчинення дій. Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Як йдеться у повідомленні, до Ірини Фаріон надійшли численнi скарги та звернення виборцiв щодо порушення Львiвським ДП "Фарлеп" мовного законодавства у сферi надання послуг. Зокрема, встановлено, що телефонна компанiя Львiвського ДП "Фарлеп" пiд час надання послуг мiжмiського телефонного зв`язку надає недоступну для споживачiв iнформацiю iноземною мовою, що не лише не зрозумiла для значної кiлькостi споживачiв, але й грубо порушуе право українців отримувати iнформацiю державною мовою. У зв`язку з цим депутатка скерувала депутатське звернення до Львiвського ДП "Фарлеп" з вимогою припинити порушення Конституції та законодавства України i поновити права громадян. Проте всупереч Закону України "Про мiсцеве самоврядування в Україні" та Закону У країни "Про статус депутатiв мiсцевих рад" це депутатське звернення проігноровано.

Як повідомив представник Головного юридичного управління ВО "Свобода", представник Ірини Фаріон у суді, адвокат Володимир Лозинський, адміністративний позов було пред’явлено до Окружного адміністративного суду в грудні 2008 року. 18 лютого 2009 р. суддя Потабенко порушив провадження по справі, а перше засідання було призначене на 28.04.2009 р.

Неодноразово за весь час розгляду відповідачі, як управління з захисту прав споживачів так і прокуратура Львова не з’являлися у судові засідання, чим зривали судові засідання.

Представники цих установ завили, що позов є абсурдний і вони не вбачають порушень з боку ДП "Фарлеп" чинного законодавства.

«Суд схильний до відмовлення у задоволення позову, підтримує позицію прокуратури та управління з захисту прав споживачів у своїх висловах зухвало ставиться до позову та позивача», - йдеться у повідомленні ВО «Свобода».

Відтак І. Фаріон просить визнати протиправною бездiяльнiсть суб’єкта владних повноважень Територiального органу Держспоживстандарту у Львiвськiй областi - управління у справах захисту прав споживачів та бездiяльнiсть прокуратури Львова, а також розглянути її депутатський запит про порушення мовного законодавства та законодавства про захист прав споживачів. 


Як інформує прес-служба ВО «Свобода», чергове судове засідання у цій справі було призначене на 29 січня 2010 року, проте суддя на нього не прийшла, унаслідок чого судове засідання у черговий зірвано.
Переглядів: 1308 | Додав: ukrmova | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Copyright MyCorp © 2024