Українська мова
Форма входу
Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
опитування
Куди Ви будете вступати?
Всього відповідей: 196
Розділи новин
Ірина Фаріон [3]
Мовознавець з великої букви.
Микола Зубков [2]
Титан українсько-російської лінгвістики
П'ятниця, 19.04.2024, 21:19
Головна » 2009 » Жовтень » 22 » Ірина Фаріон: Голос, відданий подібному до себе, – це дорога правди й утвердження себе
Ірина Фаріон: Голос, відданий подібному до себе, – це дорога правди й утвердження себе
02:06

Віддати голос за «менше зло» – означає зрадити себе і вибрати того, хто повсякчас безкарно зраджуватиме тих, хто підтримав його. Натомість голос, відданий подібному до себе, – це дорога правди й утвердження себе. Життя – це вибір, щоб пізнати себе, і через політичну подібність або відмінність зокрема. Так, принаймні, вважає член Політради ВО «Свобода» Ірина Фаріон, – повідомляють у прес-службі Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

«Не існує в природі вибору між більшою чи меншою любов’ю, між своєю і чужою дитиною, матір’ю чи батьком. Нема напівдня чи напівночі – а є 24 години доби. Все у цьому світі має свої абсолютні виміри. А тим більше політична зрада. Ми або живі, або мертві. Натомість тактика меншого зла весь час пропонує напівправду, напівзраду, напівлюбов, напіввідповідальність, напівжиття – звідси здеморалізовано всю країну. Пропонований вибір щонайменше між усіма чотирма (два Я і два Ю) – це ніби вибір між чотирма ніжками крісла. Жодна з них не здатна втримати на собі тіло країни. І якщо ця народна енергія знову обере собі цю одну з ніжок, то такою кульгавою на тривалий час і зостанеться.

Не може президент чи прем’єр об’єднуватися з бандитами задля єдності країни (якщо вони самі не є такими бандитами). Єдність бандита і сторожа закону – це деградація основ не просто держави, а людського буття. «Кожний має бути з’єднаний з подібним йому» (Дмитро Донцов). І саме так буде з’єднаний. Бо це закони природи…

Через те, що ми не вміємо жити теперішнім часом, ми ідеалізуємо минуле і весь час стурбовані майбутнім. Що буде, коли президентом стане хтось із двох Я або двох Ю? Чому це запитання спрямоване у майбутнє? Адже це вже насправді сталося. Чи можна було собі на Майдані-2004 року уявити таку чорну зраду з боку кожного з них? То невже ми зараз, у цю мить, готові до найстрашнішого – зрадити самих себе? Голос, відданий подібному до себе, – це дорога нашої правди й утвердження себе. Життя – це вибір, щоб пізнати себе, і через політичну подібність або відмінність зокрема. Не треба боятися, що пропаде ваш голос. Навпаки, треба боятися знову стати співучасниками антиукраїнських сил в Україні», – підкреслила Ірина Фаріон.

Переглядів: 1233 | Додав: defaultNick | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Copyright MyCorp © 2024