Українська мова
Форма входу
Календар новин
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Друзі сайту
Статистика
опитування
Куди Ви будете вступати?
Всього відповідей: 196
Розділи новин
Ірина Фаріон [3]
Мовознавець з великої букви.
Микола Зубков [2]
Титан українсько-російської лінгвістики
П'ятниця, 19.04.2024, 22:03
Головна » 2011 » Жовтень » 27 » Навчально-методичний центр управління освіти ЛМР успішно провів чергову осінню школу професійного розвитку вчителів
Навчально-методичний центр управління освіти ЛМР успішно провів чергову осінню школу професійного розвитку вчителів
18:16

Сьогодні завершився черговий навчальний етап для педагогів Львова. Професійний рівень вчителів львівських шкіл з кожним роком зростає. В той час, поки учні перебувають на канікулах, їхні педагоги «сіли за парти». У Львові вже кілька років поспіль триває проект «Осіння школа професійного розвитку вчителів». Цього року у навчаннях візьме участь понад 2 тис вчителів.

Управління освіти продовжує реалізацію програми розвитку освіти м. Львова на період 2008-2012рр. З метою забезпечення дієвої системи безперервної освіти педагогів навчально-виховних закладів Львова під час осінніх канікул проводять «Осінню школу професійного розвитку педагогів». Навчально-методичний центр освіти Львова підготував навчальні семінари, тренінги, майстер-класи для вчителів предметників та педагогів початкових класів.

Програма розвитку освіти міста Львова» має такий розділ як «Управління та інституційний розвиток», де є підрозділ «Професійний розвиток педагогів», і зі метою модернізації методичних служб міста Львова, створення умов для ефективної діяльності педагогічних працівників, ми розпочали такий проект як навчання вчителів на канікулах «Осіння школа професійного розвитку вчителів». І цьогоріч на канікулах впродовж 24-27 жовтня вчителі в навчальних закладах проходять свої семінари, тренінги, конференції.

в. о. начальника управління освіти

Катерина Гороховська.


Принцип – навчання впродовж життя – реалізується впродовж останніх трьох років і дає позитивні результати для запровадження інноваційних освітніх технологій.

Методистами Навчально-методичного центру продумано і розроблено систему цих занять, щоб охопити якомога більше вчителів різних категорій від спеціаліста до вчителів вищої категорії та різних напрямків, як українська та іноземні мови, географія тощо, адже всі предмети залучені до цієї осінньої школи. Тематика дуже різноманітна – від семінарів до практичних занять та конференцій.

Вони створювалися не просто так. На серпневих нарадах були проведено попереднє анкетування вчителів. Ми виявили ті запитання, які найбільше цікавлять зараз педагогів, і за цими запитами ми розробляли тематику осінніх шкіл.

Також на завершення цих шкіл ми проведемо анкетування і тестування вчителів щоб підготувати матеріали для наступної роботи. Плануються ще такі зимові, весняні і літні школи.

в. о. директора Навчально-методичного центру

Тетяна Ольшанецька.

Кажуть, що під час канікул відпочивають усі. Це так. Але вчителям необхідний досвід. А перебуваючи постійно в одному приміщені зі своїми учнями багато досвіду не здобудеш. Зараз в нас відбувається обмін досвідом. Згодом вони це постараються започаткувати в себе.

начальник Франківського районного відділу освіти

Оксана Даниленко.

Як приклад, сьогодні в СЗШ № 55 (вул. С. Бандери, 91) відбуваються навчання для вчителів-фізиків вищої кваліфікаційної категорії зі шкіл всіх районів міста.

Зараз ми працюємо за програмою «Впровадження перспективних технологій у навчально-виховний процес викладання фізики та астрономії». Тут передбачено проведення двох майстер-класів для педагогів. Перед тим було «Використання проектних технологій у навчально-виховному процесі», а зараз «Використання елементів інтерактивних технологій». Кожен з вчителів після завершення навчання постарається використати ці знання в своїй роботі з учнями.

заслужений вчитель України, вчитель-методист

Марія Білик.

Також вчителі заповнювали спеціальні анкети, в яких вказували побажання до навчальної програми та тих знань, які вони зможуть згодом використати. Окрім того, ці навчання пригодяться вчителям для підвищення їхнього кваліфікаційного рівня.

Ми підготували для кожного вчителя, який пройде таку школу, спеціальний сертифікат. Вчитель має набрати певну кількість модулів для проведення атестації. Всі заняття в осінній школі як ці додаткові заняття і включені будуть в оцінку атестації. Тому вчителі залюбки погодилися піти на таке навчання.

в. о. начальника управління освіти

Катерина Гороховська.

Переглядів: 2684 | Додав: ukrmova | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Copyright MyCorp © 2024