Українська мова
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Друзі сайту
Статистика
опитування
Куди Ви будете вступати?
Всього відповідей: 196
Розділи новин
Ірина Фаріон [3]
Мовознавець з великої букви.
Микола Зубков [2]
Титан українсько-російської лінгвістики
Четвер, 28.03.2024, 17:09
Головна » 2010 » Травень » 20 » Ірина Фаріон закликає українців відстояти духовну основу української незалежності
Ірина Фаріон закликає українців відстояти духовну основу української незалежності
13:07
Член Політради Всеукраїнського об’єднання «Свобода», мовознавець Ірина Фаріон звернулася до освітян, студентів, школярів та їхніх батьків із закликом бойкотувати і не приймати освітніх колоніальних починань прокремлівської влади; берегти духовну основу української незалежності - мову як спосіб мислення нації та історію як її свідомість та пам'ять; активно здійснювати національне виховання; повсякчас найрізноманітнішими формами та методами демонструвати свою українськість.

Наводимо текст відозви повністю:

«Кожна самостійна і незалежна держава освітню та наукову галузь вважає за першорядну та стратегічну. Освіта та наука є не лише ідеологічною та культурною передумовою буття нації, але її економічною основою.

З огляду на колоніяльну та холуйську ідеологію теперішньої влади, зокрема світоглядову здеградованість міністра освіти та науки Д. Табачника, – ми отримали найбільшу загрозу для нашого суверенітету. Табачники розпочали наступ на духовну основу української незалежности: мову як спосіб мислення нації та історію як її свідомість та пам'ять. Без цих двох фундаментальних опор освіти та науки неможливий розвиток і побудова національної держави.

Зменшення прохідного балу з української мови під час вступу, скасування іспиту з української мови при завершенні бакалаврату, перехід на навчання іноземців з державної мови на мову ворожої держави – російську, ймовірне запровадження мови окупанта як предмету у середні школи, написання спільного з московськими придворними «науковцями» підручника з української історії – все це свідчить про оголошену в середині країни війну з УКРАЇНСЬКИМ ДУХОМ.

1933 року Провідник нашої нації Степан Бандера під час навальної полонізації української освіти зініціював резонансну шкільну акцію «У боротьбі за душу української дитини», де зауважив:

«Молоді друзі! Українські школярі! […] не дайте, щоб з Вас вороги зробили яничарів! Не дайте, щоб ляхи обернули Вас у своїх слухняних рабів! Ви маєте бути лицарями й борцями за волю України! Перед Вами велика свята боротьба».

Як ніколи, ці слова Провідника злободенні. Аби не дати зробити з нашої молоді слухняних московських рабів та яничарів, ВО «Свобода» закликає Вас усіма прийнятними методами боронити нашу духовну незалежність, без якої вся інша незалежність примарна:

– бойкотувати і не приймати ймовірний вихід імперського підручника з історії України через принципове навчання лише за теперішніми підручниками;

– організовувати гуртки вивчення з історії української державности та спецкурси «Лідери нації», «Українські перемоги», «Українська військова історія» тощо.

– пам’ятаючи про чорний для української освіти 1938 рік, коли російська мова стала обов’язковим предметом і 1958 рік, коли можна було відмовитися від вивчення української мови – тепер масово і категорично відмовлятися від вивчення у школі мови окупанта – російської як подальшого надійного засобу асиміляції українців;

– активно здійснювати національне виховання через знакові націєцентричні факти нашої історії у супротиві до відновлюваної радянсько-московської ідеології, а відтак залучати молодь до активної політичної боротьби і протистояння з теперішнім реваншистським режимом;

– повсякчас найрізноманітнішими формами та методами демонструвати свою українськість.

Наше невідступне і послідовне прагнення жити своєю МОВОЮ і наснажуватися власною ІСТОРІЄЮ зробить нас нездоланними і непереможними. Звідси така нахрапистість антиукраїнської влади та імперська агресивність Москви. Ми на своїй, Богом даній землі – і жоден місцевий перевертень чи чужинець не зуміє накинути нам своєї волі.

Знищене тіло воскресає у духові. Убитий дух не відроджується !!!»

Категорія: Ірина Фаріон | Переглядів: 3670 | Додав: olab | Рейтинг: 5.0/5 |
Всього коментарів: 2
11.06.2012
Самі ви хворі!

09.06.2012
1. Гриць [Матеріал]
Ну зачем же коментировать тяжело больного человека? Тут надо соболезновать!


Copyright MyCorp © 2024