Українська мова
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
опитування
Куди Ви будете вступати?
Всього відповідей: 196
Розділи новин
Ірина Фаріон [3]
Мовознавець з великої букви.
Микола Зубков [2]
Титан українсько-російської лінгвістики
П'ятниця, 29.03.2024, 15:49
Головна » 2010 » Березень » 10 » Ірина Фаріон вимагає від «Високого замку» спростувати штучно сфабриковані проти неї звинувачення
Ірина Фаріон вимагає від «Високого замку» спростувати штучно сфабриковані проти неї звинувачення
18:28
Член Політради Всеукраїнського об’єднання «Свобода», депутат Львівської обласної ради Ірина Фаріон скерувала досудову претензію до газети «Високий замок» та її безкоштовного додатку «Леополіс». Мовознавець вимагає спростувати брехливу інформацію та штучно сфабриковані проти неї звинувачення. 

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» розцінює наклепницькі публікації «Високого замку» як частину масштабної кампанії українофобів проти української мови. Призначення таких, створених на основі брутального перекручування фактів, статей – не тільки дискредитувати Ірину Фаріон та ВО «Свобода», а й підтримати кампанію тотальної русифікації дітей українців. Такі українофобські дії можуть слугувати прологом до репресій і тотального нищення української мови – всього того, що Україна уже не раз переживала, зокрема, в часи радянської окупації. Тому Всеукраїнське об’єднання «Свобода» готове у судовому порядку протистояти організаторам наступу на українську мову, а також усім тим, хто їх активно підтримує.

Як уже повідомляла «Свобода», Партія регіонів розпочала агресивний наступ на права української нації. Першою «ластівкою» цього злочинного щодо України та українців процесу стало цькування відомого мовознавця Ірини Фаріон, яке започаткував відомий українофоб регіонал Вадим Колесніченко. Як це не прикро, акцію професійних україножерів підтримали й окремі україномовні видання, зокрема, газета «Високий замок» (у статті Сюзанни Бобкової «Мовний скандал «Маша – форма не наша»…» ( № 36 (4168) від 23 лютого 2010 року) та безкоштовний додаток того ж таки «Високого замку» – «Леополіс» (у статті Сюзанни Бобкової «Мовна інквізиція у дитячому садку. Як Ірина Фаріон встидала малюків за «москальські» імена» (№ 9 (182) від 25 лютого 2010 року).

Перше. Обидві публікації грубо і безпрецедентно перекручують реальні факти. Так, в занятті з української мови для дошкільнят, під час якого Ірина Фаріон розповідала малюкам про те, що є російські та українські форми їхніх імен, газета «Високий замок» угледіла «грубу форму відчитування малюків». При цьому видання, не переймаючись засадами елементарної людської етики та моралі, дозволило собі назвати відомого мовознавця, доцента кафедри української мови Національного університету «Львівська Політехніка» Ірину Фаріон «провокатором», яка, на думку газети, «нетолерантними методами провокує українофобів до ще більш активного проросійського поступу». Таке неймовірно суб’єктивне і викривлене трактування українозахисної акції ВО «Свобода» та просвітницької роботи українського мовознавця – не що інше як маніпулятивна технологія, відома ще з радянських часів, коли з відомих українських учених та науковців «творили» «ворогів радянської влади» і «ворогів народу».

Друге. Очевидно, авторка статей анітрохи не переймається основними принципами, якими мала б керуватися відповідно до Кодексу професійної етики українського журналіста. Чи то з власної волі, чи то піддавшись натискові українофобів, журналістка намагається маніпулювати громадською думкою. За браком потрібних аргументів вона з легкістю та цинізмом вигадує ім’я Жанна для доньки Ірини Фаріон, чим не лише порушує норму етики журналіста, а й здійснює наругу над святим – іменем людини. Священик, який хрестив доньку Ірини Фаріон – Софію – звернув увагу на те, що змінювати хрещене ім’я дитини – це втручатися у Божий задум, позаяк через ім’я маленька дитина отримує на небі свого патрона і захисника. Наруга над мораллю та правдою у публікаціях «Високого замку» проти Ірини Фаріон свідчить про ницість та моральне падіння виконавців брутальної антиукраїнської провокації.

Колишня «Львовская правда», а нині «Високий замок», підтвердила, що працює у дусі своїх совєцьких засновників, маніпулятивно трактуючи речі, які стосуються духовності і справедливості. Адже саме редакція видання допустила публікацію підтасованих Сюзанною Бобковою фактів. Маніпулювання виступом Ірини Фаріон у дитячому садочку викриває справжню сутність фабрики брехні українофобів.

Ірина Фаріон вимагає від редакції протягом 14 днів опублікувати її відповідь у найближчому випуску «Високого замку» та у його безкоштовному додатку «Леополіс». Відповідь повинна бути розміщена під рубрикою «спростування» на тому самому місці шпальти, де була надрукована наклепницька стаття.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» заявляє, що й надалі відстоюватиме честь української нації та боротиметься із нападами українофобів на права українців, а за допомогою судових рішень відкриє справжні обличчя фальсифікаторів та генераторів брехні. ВО «Свобода» вже отримало перемогу в усіх судах проти наклепників у справі «Яворини», переможе і в цій, сфабрикованій на кшталт «Яворини», кампанії, адже за «Свободою» – правда.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Переглядів: 2849 | Додав: ukrmova | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Copyright MyCorp © 2024