Українська мова
Форма входу
Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
опитування
Куди Ви будете вступати?
Всього відповідей: 196
Розділи новин
Ірина Фаріон [3]
Мовознавець з великої букви.
Микола Зубков [2]
Титан українсько-російської лінгвістики
Четвер, 28.03.2024, 13:22
Головна » 2009 » Липень » 13 » Нова туристична Мекка
Нова туристична Мекка
02:19
Щороку до Львова приїжджає понад мільйон туристів. Львів - культурна столиця України…
І це правда, адже у місті відбувається незліченна кількість культурних подій. Влітку на площі Ринок проходять фестивалі та різноманітні мистецькі події. Так було не завжди. Ще три роки тому площа Ринок була недоглянутою, темною у вечірній час і заставленою автомобілями міських чиновників та депутатів. Зараз про це мало що нагадує. Центральна частина Львова швидко перетворилась на велелюдну пішохідну зону з традиційними концертами класичної музики. Міський голова Андрій Садовий особистим прикладом показав чиновникам і депутатам, що кількасот метрів від паркінгу до ратуші завжди можна пройти пішки. Відтак площа Ринок зажила новим життям, привабивши численних туристів і жителів міста.

Але чи людина в Лондоні чи Парижі знає, що є таке класне місто Львів? Чи у Мюнхені, з якого до Львова уже є прямий переліт, люди знають, що сюди можна прилетіти на вікенд, гарно провести час? Про це дізнавалась кореспондент нашої газети.

Туристів у місті не довелось довго шукати, адже на площі Ринок іноземних груп чимало. Посидівши декілька хвилин на лавці навпроти ратуші, побачила екскурсію японців. Не гаючи часу, запитала англійською одного туриста: “Які у вас враження про місто, як вам Львів?”. У відповідь такою ж ламаною, як моя англійською, почула: “Львів – абсолютно європейське місто, дуже схоже на Прагу. Особливо захоплює архітектура”. “Дуже багато змінилось за останні роки. Багато відновили будинків і стало набагато чистіше”, - це вже слова студентки з Кракова, яка у Львові втретє.

Почувши такі відгуки про Львів, можна з упевненістю сказати, що наше місто завойовує статус туристичної Мекки країни. Покращенням його туристичного потенціалу опікується не лише місцева влада, а й фахівці з Австрії.

“Львівська міська рада розробляє стратегію розвитку туристичної галузі. Для опрацювання стратегії розвитку міста ми залучили експертів з Відня”, – розповів начальник управління культури та туризму ЛМР Андрій Сидор.

Вольфганг Краус, експерт з PR і стратегічного планування у туристичній галузі (працював заступником виконавчого директора Віденського туристичного офісу) розповів: “Ми інтенсивно працювали над розвитком туристичної сфери у Відні і скористаємося нашим досвідом для планування розвитку Львова”.

Саме туризм за останні роки став галуззю, в якій зафіксовано найвищі показники розвитку. Йдеться про так званий міський туризм. Він став більш прибутковим для міста, ніж такі напрями, як літній та курортний відпочинок. У Європі і США люди все частіше подорожують містами. Завдяки тому, що нині є доступними авіаперельоти, кількість туристів останнім часом зросла. У більшості західноєвропейських міст, в тому числі і у Львові, адміністрації зрозуміли ефективність інвестицій у туристичну галузь.

Загалом Львів наполегливо презентує себе в міжнародних засобах масової інформації, каталогах туристичних бюро, міжнародних туристичних виставках, Інтернеті, створюючи у потенційного туриста образ привабливого міста. Туриста також цікавлять і різні фестивалі та виставки, що відбуваються у Львові.

“Три роки тому ми вибрали кілька напрямів розвитку нових галузей міської економіки. Серед них і туризм. Зараз маємо перші позитивні результати. Цікаво, що ця галузь взагалі не відчула наслідків кризи. Туристів менше не стало, і грошей вони привозять не менше. Готелі продовжують будувати. Ми отримали у спадок від попередників архітектурні шедеври, прекрасне місто. Завдання нашого покоління його берегти і показувати світу”, – вважає міський голова Андрій Садовий.

Львів мовою цифр. Журнал “Фокус” визнав Львів найкращим містом для життя в Україні на 2009 рік. Нещодавно Львову надано почесний статус культурної столиці України. Загалом щороку у Львові відбувається понад 100 фестивалів, на кожен з них приїжджає у середньому близько 10 тис. туристів. Останнім часом їх потік до Львова збільшився на 40% і нині становить понад мільйон осіб щороку. Серед іноземців, які найчастіше відвідують стародавнє місто, – гості з Польщі, Німеччини, Білорусії, США, Росії. З 1998 року у Львові під захистом ЮНЕСКО – понад 366 пам’яток архітектури. Якщо взяти Україну в цілому, то у Львові концентрується понад 53% усіх архітектурних пам’яток України. Це унікальний потенціал. Візиткою міста стали 60 музеїв, 100 церков різних конфесій.

Марта МІЩЕНКО
Переглядів: 1538 | Додав: ukrmova | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Copyright MyCorp © 2024